Swisha ett bidrag: 1234 67 53 36 En Betydelsefull Resas Bankgiro: 5126-0644

Tillsammans kan vi förändra liv på riktigt

I juni 2016 startade En Betydelsefull Resa sitt arbete för att främja utbildning, rättigheter och internationell medvetenhet med Kameruns huvudstad Yaoundé som utgångspunkt. Axel Mårtensen och Niclas Jadberg, organisationens grundare, var själva på plats under en fyramånaders period som lärare och finansiärer av olika demokratiskt främjande projekt. 

Allt började under vårkantens soliga dagar 2016 när Axel och Niclas efter att ha rest i Asien ville se mer av världen, dela med sig av sin kunskap och utforska en mytomspunnen kontinent. Genom organisationen CAPEC och eldsjälen Collette Bekaku Mangwi som 2009 grundade skolan Lucia Bitame Primary School i Nkolfoulou, en liten by utanför Yaoundé, gavs möjligheten att bygga vidare på det fantastiska arbete organisationen redan gjort. Skolan som från början undervisade några få barn har idag fler än fyrahundra elever. Det är främst barn med begränsad möjlighet till utbildning och i vissa fall mat för dagen. En Betydelsefull Resas uppgift är höja kvalitén på undervisningen i engelska, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och datakunskap för att långsiktigt skapa arbetsmöjligheter för lokalbefolkningen. Att finansiera barn i utsatta miljöers skolgång genom vårt fadderprogram och via vår ambassadörsprogram i Norden ge fler ungdomar möjligheten att under organiserade former bidra på plats, likt oss, genom stöd från vår organisation.

Så gör du skillnad

Bli Volontär

Delar du vår vision och vill bli en del av verksamheten? Som volontär får man chans att utgöra stommen till något fantastiskt. Utan volontärer fungerar inte EBR.

Hjälp oss hjälpa

Möjliggör svårt utsatta människors skolgång, hälsa och framtid. Som fadder vet du alltid vart din hjälp går och får uppdateringar om hur det går för just ditt fadderbarn.

Företagen som gjort vår resa möjlig

Formell information

Nedan finner du våra årsberättelser från tidigare år.
Årsberättelse 2018
Årsberättelse 2017
Årsberättelse 2016

Kontakta oss för mer information

Om du vill veta mer om oss, organisationen eller våra projekt är du välkommen att kontakta oss genom formuläret. Vi svarar så snart vi kan.

Stäng meny