Vid Kilimanjaros bergsfot ligger byn Arusha som under 2000-talet blivit ett populärt resmål för safariturister världen över. I staden finns ekonomiska krafter som gett nya tillväxtmöjligheter för många, men också på bekostnad av människor som redan befinner sig i en utsatt situation som tvingas längre och längre ifrån en dräglig levnadssituation.

Barnhemmet Fruitful som ligger på drygt 1500 meters höjd är hem åt cirka 70 barn som på ett eller annat sätt blivit föräldralösa. Isaac som driver barnhemmet är en väldig visionär och vill med moderna metoder göra barnhemmet självförsörjande av mat för att kunna fokusera sina resurser på att verkligen hjälpa barnen till ett liv ur fattigdomen och ge barnen en livsviktig utbildning. När vi såg denna vision nappade vi direkt. Den största fasta kostnaden för barnhemmet är mat och per månad serveras drygt 6300 portioner till barnen. Därför valde vi att 2018 initiera ett nytt stort projekt för att på sikt säkerställa mattillgången på barnhemmet.

Vårt mål är att på sikt göra barnhemmet självförsörjande på egna odlingar. Men tills det är möjligt måste vi mätta magar – NU. Under sommaren 2018 resulterade vår insamling i nästan 2 ton mat som täckte matbehovet för stunden, så att de reserverade resurserna kunde gå till att påbörja experimenterandet av en egen odling.

Vi tror på långsiktiga lösningar som inte gör våra hjälpdestinationer beroende av vår närvaro. I fallet barnhemmet Fruitful är vår organisation inte den enda aktiva donatorn, utan flera organisationer stöttar samma verksamhet på olika områden.

Tre mål mat om dagen för ett barn kostar barnhemmet ungefär 10 svenska kronor. Var med i utrotandet av hunger och stötta vårt matprojekt genom att bli månadsgivare eller donera en engångssumma.

Tanzania

För bara 10 kronor om dagen ger vi ett barn på barnhemmet Fruitful tre mål mat. Idag bor det ett 60-tal barn på barnhemmet som behöver vår hjälp. Var med och utrota hungern genom vårt matprojekt genom att donera en engångssumma, eller bli månadsgivare.

 kr. 
Personlig Information

Donationstotal: 100 kr.