I Kamerun kan var fjärde vuxen människa inte läsa eller skriva. Situationen bidrar samt stärker landets klyftor och den korrupta regim som styr landet med järnhand. Kameruns president Paul Biya har suttit vid sitt ämbete i över 30 år. Det historiskt bevisade tillvägagångssättet för att bekämpa korruption och klyftor stavas utbildning. Därför arbetar En Betydelsefull Resa aktivt i Kameruns huvudstad Yaoundé, med omnejd, för att försäkra oss om att så många barn som möjligt får möjlighet till en kvalitativ utbildning.

En Betydelsefull Resa ger svenska familjer möjligheten att oavkortat sponsra ett utsatt barns skolgång för ett helt läsår, distribuerat av vår organisation i samarbete med den lokala organisationen Cameroon Protection and Education of the Child:s (CAPEC). Som fadder finansierar man ett barns skolgång, skolböcker och alla kringkostnader för 1 skoltermin. Det betyder att ett barn som tidigare levt under arbetstvång, istället tar på sig en ryggsäck och går till skolan varje morgon.

Kamerun

För 950 kronor (80 kr/mån) kan du bli utbildningsfadder och ge ett barn nya framtidsmöjligheter. Som fadder får du en uppdateringar från Kamerun och det barn du stöttar varje kvartal, så att du som donator ska få en tydligare bild över exakt vad dina pengar används till. Vill du ha mer information, tveka inte att kontakta oss.

950  kr. 
Personlig Information

Donationstotal: 950 kr.