Swisha ett bidrag: 1234 67 53 36 En Betydelsefull Resas Bankgiro: 5126-0644
Kamerun
Processed with VSCO with a6 preset

Kamerun

I Kamerun kan var fjärde vuxen människa inte läsa eller skriva. Situationen bidrar samt stärker landets klyftor och den korrupta regim som styr landet med järnhand. Kameruns president Paul Biya har suttit vid sitt ämbete i över 30 år. Det historiskt bevisade tillvägagångssättet för att bekämpa korruption och klyftor stavas utbildning. Därför arbetar En Betydelsefull Resa aktivt i Kameruns huvudstad Yaoundé, med omnejd, för att försäkra oss om att så många barn som möjligt får möjlighet till en kvalitativ utbildning. En Betydelsefull Resa ger svenska familjer möjligheten att oavkortat sponsra ett utsatt barns skolgång för ett helt läsår, distribuerat av vår organisation i samarbete med den lokala organisationen Cameroon Protection and Education of the Child:s (CAPEC). Som fadder finansierar man ett barns skolgång, skolböcker och alla kringkostnader för 1 skoltermin. Det betyder att ett barn som tidigare levt under arbetstvång, istället tar på sig en ryggsäck och går till skolan varje morgon.

Fortsätt läsa

Tanzania

Vid Kilimanjaros bergsfot ligger byn Arusha som under 2000-talet blivit ett populärt resmål för safariturister världen över. I staden finns ekonomiska krafter som gett nya tillväxtmöjligheter för många, men också på bekostnad av människor som redan befinner sig i en utsatt situation som tvingas längre och längre ifrån en dräglig levnadssituation. Barnhemmet Fruitful som ligger på drygt 1500 meters höjd är hem åt cirka 70 barn som på ett eller annat sätt blivit föräldralösa. Isaac som driver barnhemmet är en väldig visionär och vill med moderna metoder göra barnhemmet självförsörjande av mat för att kunna fokusera sina resurser på att verkligen hjälpa barnen till ett liv ur fattigdomen och ge barnen en livsviktig utbildning. När vi såg denna vision nappade vi direkt. Den största fasta kostnaden för barnhemmet är mat och per månad serveras drygt 6300 portioner till barnen. Därför valde vi att 2018 initiera ett nytt stort projekt för att på sikt säkerställa mattillgången på barnhemmet.

Vårt mål är att på sikt göra barnhemmet självförsörjande på egna odlingar. Men tills det är möjligt måste vi mätta magar - NU. Under sommaren 2018 resulterade vår insamling i nästan 2 ton mat som täckte matbehovet för stunden, så att de reserverade resurserna kunde gå till att påbörja experimenterandet av en egen odling. Vi tror på långsiktiga lösningar som inte gör våra hjälpdestinationer beroende av vår närvaro. I fallet barnhemmet Fruitful är vår organisation inte den enda aktiva donatorn, utan flera organisationer stöttar samma verksamhet på olika områden. Tre mål mat om dagen för ett barn kostar barnhemmet ungefär 10 svenska kronor. Var med i utrotandet av hunger och stötta vårt matprojekt genom att bli månadsgivare eller donera en engångssumma.

Fortsätt läsa
Stäng meny