HJÄLP OSS HJÄLPA, SWISH: 1234 67 53 36

GE BARN RENT VATTEN

GE BARN RENT VATTEN

24%

RENT VATTEN ÄR EN RÄTTIGHET

I den lilla lantbrukarbyn Nkolfoulou utanför Kameruns huvudstad Yaoundé har familjer och släkter kämpat för sitt vardagliga bröd sida vid sida genom generationer. Under 2000-talets början drog staten elektricitet till den avlånga byn uppbyggd längs den enda grusvägen som slingrar sig mellan tropisk skog och vattendrag. Det blev startskottet för en stor förändring som resulterade i fler inflyttningar till det fridfulla området och ett antal nystartade skolor slog upp dörrarna.

Med fler människor i rörelse ökar också kraven på tillgången till vatten och inte minst i byns grundskolor där små och stora barn tillbringar sina dagar under den starka solens strålar. För 39 300:- kan vi organisera borrning samt installation av en allmän vattenpump och dra rinnande vatten till skolan Bitame Lucia där En Betydelsefull Resas arbete utgår ifrån. Vatten är en grundläggande förutsättning för lärande, hjälp oss forma Kameruns framtid och underlätta vardagen för de hårt arbetande människorna i Nkolfoulou.

IMG_1159

LIVET SOM 19 ÅRING OCH TVÅBARNSMAMMA UTAN RENT VATTEN

Ibrahim var 17 år och arbetade med familjens kor för att spara ihop pengar till skolgång när hans fru födde dottern Jamilatou. Livet som han och den två år yngre frun levt tog en tvärvändning mitt i livets viktigaste utbildningsfas. De tvingades ut på landet på grund av de stigande priserna på boende i städerna och fann så småningom byn Nkolfoulou. Idag livnär familjen sig på 460:- i månaden och har tillgång till gratis rent vatten i grannbyn Baaba 9 kilometer in i skogen. Att transportera och hushålla med vatten tar timmar varje dag som kunnat ägnas åt att dra in mer pengar, något vi tillsammans kan förändra för all framtid.

SHARING IS CARING
DONERA NU

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *