HJÄLP OSS HJÄLPA, SWISH: 1234 67 53 36

STÄRKA UTSATTA KVINNORS STÄLLNING

STÄRKA UTSATTA KVINNORS STÄLLNING

40%

UNGA KVINNORS RÄTT, FÖR FRAMTIDENS SKULL

Unga kvinnor är en av de mest förryckta grupperna i Kamerun. Förlegade tankesätt, oförmånlig skolgång och sexslaveri är stora orsaker till att halva befolkningen far illa med begränsade framtidsmöjligheter.

En Betydelsefull Resa lanserade under november månad ett mikrolån-projekt till kvinnors start-ups i samarbete med den lokala organisationen Together for Women and Children (ToWoC) med huvudsäte i Yaoundé. Projektet fokuserar på unga kvinnor som faller under kategorin för extrem fattigdom utan utbildning i huvudstadens kringliggande skogsbyar. Genom temadagar ute i byar hålls föreläsningar i agrikulturellt entreprenörskap, olika tillverkningsprocesser, utformas försäljningsstrategier och diskuteras hållbarhet – för att stärka kvinnors roll som ett viktigt steg mot en jämställd demokrati

Iassatou är en av de 37 kvinnor som deltog på en av våra temadagar den i skogsbyn Ngousso 1. Efter att Iassatou lärt sig läsa i det allmännyttiga bibliotek En Betydelsefull Resa varit med och inrättat vid grundskolan Bitame Lucia International School kände hon sig redo för nästa steg – att byta hemmafrurollen mot ett arbete. Med hjälp av temadagens utbildning i flättekniker inspirerade av konstnärer från Ghana lärde sig Iassatou att göra färgsprakande pärlor av pappersavfall som resulterar i inkomstgenererande vackra, miljövänliga armband. Den totala intäkten för ett armband motsvarar 17 svenska kronor som räcker till mat för hela hennes familj två dagar. Det ger familjen ett helt annat utgångsläge då de inte längre behöver oroa sig för att inte ha mat under de sista dagarna varje månad och förlita sig på mannens ostadiga inkomst.

15203111_1800270060253630_622029640026640311_n

VÅRT ARBETE

Med ditt bidrag kan vi arrangera fler gratis utbildningsdagar för unga outbildade kvinnor som skapar:

  • Självförsörjningsmöjligheter
  • Starkare ställning för kvinnor i hemmen
  • Framtidstro

For the first time in my life I feel free from obligations and orders. I’m more independent then ever.
– Eyenga Francine, på bild ovan från temadagen den 22 november 2016

FN:s Globala Hållbarhetsmål är vår grund

Vårt arbete utgår från FN:s Globala Hållbarhetsmål där 100% av ditt bidrag går till ändamålet:

    • Mål 5: ”Uppnå jämställdhet, och alla kvinnors och flickors egenmakt”
    • Mål 8: ”Verka för en inkluderande och långsiktig hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla”
    • Mål 10: ”Minska ojämlikheten inom och mellan länder”
SHARING IS CARING
DONERA NU

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *